Älskling, darling, ljuva skatt









Bus

Idag har zozzos bästis äntlign vart här! Hon har löp o han är inte kastrerad så dom har vart ifrån varandra ett tag. 


Jaaa, zozzo har alltid ragg när hon leker. Eller jag kommer hem. Eller när nått annat roligt sker. Förlåt Vendela om du läser detta ;) 

Jobbat 14-21 idag. Bytte sedan om och joggade en pyttevända, men längre än igår ;) vamos vamos tjockis! 
Nu ska jag kika på big Bang och sen sussa gott. Ledig imorgon <3<3<3

Kväll i forsby


 

Japp. Jag älskar dessa himlar. Säger man så? Himlar? Himlor? 
Idag har det vart en bra dag. Promenad med farmor imorse, sedan en liten joggingvända. Väldigt liten. Men bättre än noll ;) måste ju börja någonstans. 99 dagar kvar till Rhodos, 35 till semestern. Måste ju hända liiite på dom dagarna?

Vart ju så jäkla fint väder på em, när jag åkte till jobbet såklart! Men ja ä inte bitter. Eller joo, det va jag visste ;) 

Gos



Världens bästa sängkompis

Min fina prinsessa

Alltså kärleken till denna hund är helt obeskrivlig <3
 
Arbetet gick bra. Var dock lite misstänksamma människor inne. Jag fick för mig att dom rekade oss o butiken, men man vet aldrig. Det visar väl sig om någon dag eller vecka. 
creepy, Nog om detta.
 
Zozzo hade vart duktig på kursen. Mycket förbudsträning, och som hon behöver det! Så det var ju toppen. Även en del inkallning. Nästa vecka skulle det vara lite antijakt träning. Och det skulle JAG om inte annat behöva vara med på. Jag är nog den fegast hundägaren när det kommer till att ha henne lös.
Men det är nog för att jag vet att hon lyssnar inte ett skvatt på mig om det typ kommer en hare utfarande framför oss i skogen. Nää.. då säger hon nog ses sen mammsen. Dock är hon vääääligt feg, så gör hon det en gång och inser att vi inte är där när hon tappat den skulle hon nog bli ganska skraj.
 
Därför hoppas jag att det typ är en låtsas kanin med nästa gång som far fram, också ska dom inte ta den. 
Det visar sig. Hoppas jag kan byta pass då :)))))
 
Igår kväll hände en liten olycka. Marcus råkade kliva henne ganska högt upp på ena bakbenet. (det var såklart inte meningen. Han gick bakåt o såg henne inte). Har aldrig hört en hund skrika på det viset, fyy det skar i hela mitt hjärta :( Hon sprang iväg o haltade med svansen mellan benen o jag och mitt brustna hjärta efter, men hon ville verkligen inte komma till oss :( Grannarna var ut o såg det hela och sa att jag skulle kryp bakåt åt henne, alltså med rumpan först, o ju närmre jag kom, ju mer undergiven skulle jag bli. Sagt o gjort och det funkade!
Dock så vågade hon inte gå ut på baksidan i början. Tvingade med henne bara för att hon skulle se att de inte är farligt. Sen var allt hallelulja igen <3
 
Men hon är inte bra i benet idag. Haltade imorse och kunde inte gå upp för trappen till mamma och pappa och på vägen ner hoppade hon på tre ben så hon har nog ont :( Därav fick hon ta det lite lugnt på kursen och nu är det bara promenader några dagar framöver. Lillhjärtat mitt!
 
 
 
 

kvällshälsning

godkväll bloggen. Trodde inte det fanns kamera på denna dator, men se på fan. Skickar väl en kvällshälsning ala usel kamera


Avancerad grundkurs i vardagslydnad

Ikväll har Zozzo kurs igen. Jag kan dock inte gå denna kurs då jag alltid jobbar måndagkvällar, tråkigt är det. 
Denna kurs är den tredje i ordningen (av vardagslydnaden) och zozzo har gjort allt kanon!
Nu är det typ att allt kommer på prov, nästan samma övningar men att man gör det snäppet svårare i allt, vilket är skoj. Annas måtto är att vi ska ha en glad, lös och lydig hund i alla situationer. Det mesta funkar väl, förutom lösträningen då det är roligare att göra allt man inte för ist för att lyssna på mamma ;)
 
Dock är det ju pissväder ute nu, så gör inte så mycket att jag jobbar..Zozzo hatar regn, så mackan får det nog inte så roligt med henne ikväll :)
Nu ska jag göra mig iordning och åka o jobba
 
laaaater

Natti

Knutte hälsar godnatt ;) 


sunday not funday

Jobbet rullade på i en bra fart idag. Jobbade bara 5 ½ timme, så det var ganska så skönt. Eftersom att jag bara jobbar kvällar i veckorna, så fick jag välja att bara jobba förmiddag på helgerna, vilket är väldigt skönt!
 
Andra dagen i rad som det har suttit hund i en bil på parkeringen. Blir så jäkla förbannad. Två kunder rök ihop igår av just den anledninge. Personen i fråga tyckte inte att hon gjort någonting fel med att hon hade hunden i bilen medans hon handlade (storhandlade). Hon hade ju faktist ställt bilen i skuggan (endast ca ½ meter av framhuven var i skuggan när hon var klar) och hon hade ju rutan nere ( 1dm, där hunden satt o hängde med nosen)
Men det var inte hon som var en dålig människa.
 
Det är ganska jobbitgt med mitt jobb ibland. Du får inte bli arg på kunden. Eller jo, men du får inte visa det. Därför kan man inte förklara för dom att det är väldigt illa med en hund i bilen, för när dom inte fattar blir man själv inte nådig. Därför var det bra att en annan kund tog den disskusionen, och den höll på ända ut till bilarna. Tills hon puttade in hunden i bilen och åkte därifrån fort. 
 
Nog om detta. Har grillat nu på kvällen. men det var så förbannat varmt på våran baksida så det gick knappt att äta. usch. 
åkte sedan iväg en sväng med mamma o pappa och gick med hundarna. Zozzo tycker denna värme är väldigt jobbig, även om hon är en riktig soldyrkare i vanliga fall. 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen eftersom att jag inte har något liv ska jag fortsätta att kolla på Ph. 
jaaa, jag kollar alla avsnitt igen. Har glömt bort typ allt så det gör inte så mycket. 
Blev så besviken att Desperate Housewifes inte finns på viaplay. flera säsonger som jag missat men sånt är livet. 
 
 

Död

Det här med att gå upp tidigt är inte min grej längre. Hade jättelätt för det när jag red, men då vart man van när det var tävlingar och så. Sen kom världens latmask hit och då vart morgnarna jobbiga ;) 
Vädret är ju som vanligt när jag jobbar helg ASFINT. Bläää 
Väldigt varmt var det ute också. 
Tänkte faktiskt börja bege mig till jobbet snart, även fast ja börjar om typ en timme. Kan inte sitta hemma o bara uggla....
 
Tror det kommer rulla på bra med kunder idag när vädret är så vackert 


Himlen brinner

Är det någonting jag älskar så är det solnedgångar när himla ser ut att brinna. Så fint 


Tagen nu ikväll här hemma

dagens

Dagens humör: Ganska så glad.

Dagens mående: Braaaa.

Dagens borde: Städa.......................

Dagens frisyr: Just nu en turban på huvudet då jag nyss duschat

Dagens smink: Inget smink

Dagens klädsel: mjukisar

Dagens planer: Jobba, grilla och eventuellt dricka ett glas vin??

Dagens materiella vill ha: hmm... kommer inte på någonting :S eller ja, en ny flytväst till zozzo haha!

Dagens fundering: ingen fundering idag.

Dagens beroende: avokade

Dagens tråkigaste: jobba i detta fina väder

Dagens längtan: Söndag 15.00 ;)

Dagens superlängtan: SEMESTER

Dagens tidning: inte läst någon idag

Dagens låt: Vance joy-riptide

 


Ångest

idag har jag en sån fruktansvärd jäkla ångest. Jobbar helgen och det ska ju va sånt jäkla fint väder, SÅKLART. 
Jag hoppas på regn :) Har normalt sett aldrig ångest inför jobbarhelgen, men denna gång känns det jäkligt tungt.
Dock så jobbar jag denna helg och en till innan semestern, vilket känns himla skönt! 
6v kvar och nedräkningen har börjat sen längesedan!
 
Nu på morgonen har jag och pappsen vart i boulongerna och traskat med hundarna, skönt sätt att börja morgonen på. Körde sedan jordens jobbigaste magträning som danne tipsade mig om igår.. fyfan alltså.
ska länka till den sen. Dog efter det och sen käkade jag lite frulle, hårdmacka med avokade på. MUMS!
 
nu ska jag röja upp lite inne o sedan plocka in o hänga tvätt
 
Bjuder på en gammal sommarbild på Quantas som är i himlen nu. Har inga bilder på mackans dator..
 
.

Ledig dag

idag är det Torsdag, vilket betyder att jag är ledig. Älskar torsdagar!
Var in till Boulongern med pappa och Vendela imorse o gick med hundarna, mysigt i solen.
 
Nu håller jag på att städa vårat lillrum. ett väldigt mysigt rum egentligen, om det inte innehöll brandgula väggar och golv. Heltäckningsmatta dessutom. Får ont i lugnorna av att bara var här inne haha. 
Det är det ända rummet vi inte brytt oss i att rusta då vi typ bara har använt det till förvaring, men kände för att röja upp lite ;) har även köpt golv som vi ska försöka få in någongång. När vet jag inte..
 
Dagen kommer inte bjuda på så mycket mer. Ska iväg o storhandla och köpa lite nytt till fiskarna. Väntar på att dom ska dö.. får man säga så? jaja.
 
Zozzo löper fortfarande och är allmänt trött på allt :( tycker så synd om henne.. trodde hon skulle ha slutat i början av veckan, men icke. 

Seg dag

Är så trött idag så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Vill bara vara ute på fm när jag jobbar em kväll, men idag gav jag mig själv tillåtelse att ta en liten städvila. Zozzo är också trött. Hon löper och vill helst bara sova. Att försöka gå på promenad är mer eller mindre omöjligt. Jaja, hon vaknar nog till liv igen hon å :) 

Har räknat ner att det är ca 7v kvar till min semester. Kommer ju gå asfort. Har första perioden i sommar, gillar egentligen sista mer, men känner bara att jag tar vad jag får så att säga. Också åker vi ju till Rhodos i slutet av augusti, så får lite ledigt då också :) 


Här ligger vi o slappar 

1 ÅRSDAG

IDAG HAR VI HAFT ZOZZO I ETT ÅR!
 
Ett år med vårat lillhjärta!
 
Eftersom att hon är adopterad tänkte jag berätta om hur allt gick till. utifall att det är någon som har planer på att adoptera en hund.

Vi hade inte pratat sådär jättemycket om att skaffa hund, mest bara på skämt. Men när marcus väl bestämmer sig för någonting så blir det oftast så, det är bara att hänga med i svängarna ;)
 
Det var Marcus som hittade henne på Hundar utan Hems hemsida. Jag var inte inställd på att vi skulle skaffa oss en amstaff, jag hade tänkt mig typ en schnauser haha..
Vi pratade om det i några dagar och tittade på bilderna på henne, och ju fler ggr vi kollade, desto mer kär blev vi henne.
Men för att få adoptera en hund av denna ras hade dom en åldergräns på 23 år, men vi provade att skicka in  en ansöka. Ansökan var ganska stor där man fick fylla i många frågor. Allt ifrån vad hunden menar när den gör si eller så, och vad vi skulle göra i olika situationer. 
Vi skickade in den, men jag hade inga större förväntningar. Marcus ringde typ 20 ggr om dagen och frågade om dom hört av sig.
Efter ca 3 dagar fick jag ett mail från Ida där det stog " Tack för din ansökan. Vi kommer kontakta dig inom kort"
Satt på jobbet när jag fick det, och känslan gick inte att beskriva!
Efter typ 10 min ringde dom upp och hade en liten intervju på telefonen och allt gick så bra!
Jag fick berätta om hur vi bodde och hur vårt liv såg ut, hur länge vi vart tillsammans och om vi hade några planer på barn ( NEJ) 
 
Fick veta lite om zozzo, vad hon hade vart med om, vart hon bodde nu och hur det gick i jourhemmet.
Fick numret till Maria (jourmatte) och ringde upp henne så fort jag slutade jobbet.
Hon berättade mer om zozzo och allt kändes så bra. Vi bestämde oss för att vi ville träffa henne och jag ringde upp Ida dagen därpå.
 
Ett hembesök hos oss bokades in. Dom kom hem och träffade oss personligen, pratade om rasen och lite därimellan. Allt gick bra även där och dom tycker det vore ett drömhem för zozzo. 
Hembesöket gjordet på typ lördagen och jag och Maria höll kontakten hela veckan för när vi skulle komma ner och träffa henne. 
Vi åkte ner en lördag. Maria, Magnus och zozzo satt på en uteservering när vi kom. det var kärlek vid första ögonkastet helt klart! 
 

Vi tog en liten promenad och gick sedan hem till dom. Zozzo hoppade upp i soffan hos mig o mackan och busade lite. Vi tyckte allt kändes väldigt bra, och jourhemmet lika så. Så vi köpte henne. 
Oftast får man träffa hunden en gång innan man adopterar den, sen åker man hem, funderar lite till och SEN adopterar. Men eftersom vi åkt en bit, Hundar utan Hem, Maria och Vi tyckte allt gick så himla fint fick vi ta med oss henne på en gång

Men det var en plåga, en riktig jäkla plåga att se hur ledsen Maria var. Hon hade haft zozzo i fyra månader och dom har/hade ett sånt fint band!
När Zozzo skulle hoppa in i bilen kände jag; "nää, jag kan inte." Jag kände mig som världens värsta människa som kom där och tog deras hund. Mina tårar började rinna för jag tyckte så synd om henne. Men vi gjorde det fort för hundens bästa. Sa hejdå och rullade hemåt. och där började världen bästa äventyr!
 
zozzo kom till rätta väldigt fort, låg med oss i soffan på kvällen och sov mellan oss hela natten :)
Helt klart det bästa vi gjort!
 
 

Älskade Hälsingland






Björnsafari

..Som vi så fint brukar säga haha. 
Kom upp till stugan vid halv nio igår ungefär. Åkte iväg o kikade efter en björnhona med 4 bebisar men hon ville inte visa sig för oss :( 
Förra året när vi va o kika efter nallar en natt så kommer vi hem o lägger oss, dagen efter när vi går ut är det feta rivmärken på ett träd där han vart o kraffsat, han garvade oss rätt upp i ansiktet. Går även 3 vargar här, men dom vill ja inte träffa när ja har zozzo med mig. Nu ska ja ut på dass innan min blåsa exploderar

Nageln är borta

För ett tag sedan skar jag upp ena nageln på jobbet. Skar upp sidorna så att den bara satt fast nere i nagelbandet. Gjorde ont utan bara helvete. Idag ramlade den äntligen av. Eller jag slå till den så dem vändes upp o ner sen fick ja dra av den. 
Jobbar 14-19 idag sen åker jag till stugan. Ska bli väldigt skönt :) 




Fotboll och grillat

Sitter ute i paviljongen just nu och väntar på maten. Har varit på dannes match, perfekt sätt för zozzo att få miljöträning. Började regna under första perioden så då fick hon träna på att vara själv i bilen vilket fick strålande! 

Under andra perioden låg hon o sov mer eller mindre hela tiden :) 

Hundpromenaden

Den 11 maj håller föreningen Hundar utan Hem en hundpromenad i hela landet. Jag kommer hålla i den här i Gävle. 
Eftersom att Hundar utan Hem är en ideell förening kostar promenaden minst 50:- och pengarna går direkt till veterinärvård så dom kan rädda fler hundar på Irland. Läs mer om hur dom jobbar på www.hundarutanhem.se

Plats: Vi samlas vid paviljongen i Regementsparken nedanför högskolan. 

Tid: 13.00 Vi väntar några minuter så man hinner komma. 

Vid frågor eller funderingar, kontakta mig på 0706795016 eller på [email protected]

Man behöver inte ha en adopterad hund för att dela. Alla raser och storlekar är välkomna :-) hoppas vi ses!
 
 
SPRID GÄRNA DETTA VIDARE SÅ ATT SÅ MÅNGA SOM MÖJLIGT KOMMER!

Fördommar

Innan jag skaffade Zozzo hade Jag egentligen ingen aning om dessa rasfördommar.
Min mamma hade fördommar, det vet jag ;)
 
Men sen vi skaffade Zozzo inser man att fördommarna finns precis ÖVERALLT.
Typ, en dag när vi var inne o gick i boulongerna ganska precis när vi fått hem henne så möter vi en dam/tjej/kvinna whatever med två små ettriga saker. Mamma med Viola går först och tanten släpper fram sina hundar som hejar glatt. Zozzo sitter kanske 5 meter bakom. Fint. och tittar på. Hennes svans går som en propeller för hon är ju så glad. När kärringen (ja, hon blev en kärring) går förbi oss, går hon av cykelbanan, ner på gräset och tar ut svängen typ 10 meter. 

Samma vända så möter vi en mamma och hennes barn, när hon ser Zozzo så drar hon ungen över på hennes andra sida och så långt ifrån oss som det bara går och blänger med en äcklande blick. När dom senare möter Viola beter dom sig som att det inte va en hund brevid dom.

Självklart vet jag att folk kan vara rädda. Men det är så synd!
 
Folk säger att amstaff/pitbull är en dominat ras som inte "släpper in dig i ditt egna kök" 
DET är det sämsta jag hört. Zozzo är en mesig hund. Utan att ljuga.
Viola, som är en dvärgschanauzer, tar ben ur zozzos mun och går därifrån med dom. Då är man inte en dominant hund enligt mig. Hennes kompis, äter upp hennes mat, i hennes skål, i hennes hus. Då är man heller inte en dominant hund.

På hundpromenader när vi matar Zozzo vid ett möte kan vi få höra; Hon äter inte upp handen på dig?

Jag önskar att alla som har fördommar om den här rasen kan få träffa Zozzo. Vara med henne en dag och se att hon är världen lyckopiller som inte gör en fluga förnär. 
Det är ägarna det är fel på. Inte hunden. 
Amstaffen är en sån svag hund inombords och vill bara göra sin ägare glad. Därför är det så lätt att få den att göra precis vad man vill. 

Men jag och Zozzo ger inte upp. Vi kämpar på och ska visa världen vilken nanny dog dom är!
 
 

WTF


 
 
Alltså vad är detta? VARFÖR var snön tvungen att komma igår? 
Jobbade igår kväll o kasen ligger (läs: låg) bredvid jobbet och folk kom in som snögubbar. Fine om det hade regnat. 
 
Jag och Marcus hade tänk att sitta ute i paviljongen och dricka vin o äta ost och kex igår kväll men det sket sig såklart. Ikväll är tanken att vi ska grilla, om det inte börjar regna då. 
 
Idag ska zozzo dra igen. Funderar på att åka och köpa en tyngre kätting åt henne. Hon har 4kg nu, skulle vilja testa med 5kg. Vi får se :)

RSS 2.0